23948sdkhjf

Dacke Industri förvärvar företag

Har köpt alla aktier i Arcos Hydraulik.

Arcos Hydraulik bedriver konstruktion, tillverkning, renovering och försäljning av avancerade, kundanpassade hydraulcylindrar och specialprodukter främst till nordiska industrikunder.

– Dacke Industris strategi, företagskultur och värderingar stämmer bra överens med våra egna och Arcos Hydrauliks. Under senare år har Arcos Hydraulik haft en stark utveckling. Med Dacke Industri som ägare kommer företaget kunna fortsätta utvecklas och vi ser fram emot att skapa ett ännu starkare företag tillsammans med den nya ägaren, säger Ewa Helgesson, vd Arcos Hydraulik, enligt ett pressmeddelande.

Dacke Industri bildar nu två cylinderverksamheter: PMC Cylinders och Arcos Hydraulik. PMC Cylinders i Vaggeryd, med inriktning mot internationella OEM-kunder inom det mobila segmentet, och Arcos Hydraulik i Sävsjö, Borlänge, Nastola och Hällaryd, med inriktning mot kunder inom industri, energi och marint i norra Europa.

– Genom en fokusering av cylinderverksamheten mot respektive kundgrupp räknar vi med goda förutsättningar för respektive verksamhets konkurrenskraft, utveckling och lönsamhet. Komplementet från Arcos Hydraulik är mycket värdefullt för vår industridel, samtidigt som ett större investeringsprogram genomförs i Vaggeryd för fortsatt utveckling av mobildelen, säger Dacke Industris vd Börje Vernet.

Genomförandet av den nya företagsstrukturen och organisation planeras att ske under juni. Samråd och MBL-förhandling med berörda fackliga organisationer pågår för närvarande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094