23948sdkhjf

Börjar med AI-utbildning för näringslivet

Högskolan i Halmstads nya program riktar sig till yrkesverksamma som vill vidareutbilda sig på området.
Utbildningsprogrammet heter “Data Analytics and Service Innovation based on Artificial Intelligence”.

Högskolan menar att företag och organisationer måste förbättra sin kompetens på området för att behålla sin konkurrenskraft.

Flera svenska företag använder sig av AI för att förbättra sina produkter. Ett exempel är Zenuity (som är ett samriskföretag mellan Volvo Cars och Autoliv). De använder sig av artificiella neuronnät så att självkörande bilar kan förstå komplexa trafikscenarier.

– Trots goda exempel visar våra undersökningar att många svenska företag saknar djupare kunskaper i datavetenskap i allmänhet, och AI i synnerhet. För att de ska kunna konkurrera i dagens snabba teknikutveckling krävs en uppdatering av de anställdas kunskaper och färdigheter. Utbildning som vi erbjuder går att genomföra samtidigt som personen är yrkesverksam, säger projektledare Stefan Byttner, universitetslektor vid Akademin för informationsteknologi på Högskolan i Halmstad, enligt ett pressmeddelande.

Programmet är på avancerad nivå och omfattar 120 högskolepoäng. Det startar nu till hösten.

Det handlar om ett så kallat expertkompetensprogram som är finansierat av KK-stiftelsen. Det har utvecklats av Högskolan i Halmstad, Högskolan i Skövde samt RISE SICS. Bland de företag som är med i satsningen finns Volvo Cars, AB Volvo, Autoliv, Zenuity och Nibe.

Programmet ligger i linje med den nationella inriktning för AI som nyligen presenterades av regeringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125