23948sdkhjf

Satsar på "hemkänsla" i nya lokaler för ökad trivsel

Höglandets Kompressorservice menar att arbetsmiljön kan påverka arbetsglädjen mer än man kanske tror.
När företagets vd Malin Annerhult designade om kontoret med en fin hemmakänsla blev medarbetarna mer motiverade på jobbet. En lyckad satsning menar hon eftersom medarbetarna alltid är företagets viktigaste resurs oavsett hur dyra maskiner de annars investerar i.

Visst hade deras lokaler fungerat tidigare men nu ville hon skapa något riktigt extra. Både för de anställda och andra som var på besök i deras lokaler.

– Som jag ser det så är miljön lika viktig på jobbet som den är i ett hem efter som vi tillbringar mycket av vår vakna tid på våra arbeten. Därför skapade jag en miljö som just skulle ha mer hemmakänsla. Att kunna åka till det ”andra hemmet” och inte till ett vanligt jobb, säger Malin Annerhult till Metal Supply.

På fredagarna har de ofta frukost ihop och då tänder de lite levande ljus så att det blir mysbelysning som Malin Annerhult kallar det. De kan då lättare reflektera lite i lugn och ro över veckan som har gått och planera nästa.

– Det är ett högt tempo och tryck för det mesta hos oss och då är det skönt att kunna stanna upp lite och få mer lugn och ro i fin miljö och då kunna reflektera tillsammans, säger Malin Annerhult.

Responsen på det nya kontoret har varit odelat positiv, även från kunder och leverantörer på besök. Malin Annerhult ville att alla skulle stanna upp direkt när de klev i in i hallen och märka att detta var ett speciellt kontor.

– Målet är att alla som stiger in hos oss ska trivas bättre, känna sig uppskattade och stanna längre, vilket vi har lyckats bra med, säger Malin Annerhult till Metal Supply.

Hennes senaste projekt var att skapa en gemensam uteplats med det ”lilla extra”. Det blir företagets första sommar i de nya lokalerna.

– Vi ser fram emot att trivas ännu bättre även när vi tar en paus eller jobbar utomhus, säger Malin Annerhult.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11