23948sdkhjf

Börjar använda eye tracking

Gnosjö Automatsvarvning bidrar till att höja kompetensen inom metallindustrin.
– Det finns ett stort behov av kunskapsöverföring inom vår industri. Men mycket av kompetensen sitter i ryggraden och är därför svår att föra vidare till den yngre generationen. Vi hoppas kunna använda eye tracking-glasögonen för att förbättra den inlärningsprocessen, säger företagets vd Linda Fransson enligt ett pressmeddelande.

Gnosjö Automatsvarvning deltar i ett pilotprojekt med den här typen av glasögon.

– Det är tack vare våra fantastiska medarbetare som vi kan leverera detaljer av högsta kvalitet, och det kräver så mycket mer än bara en utbildning. Det handlar om kunskap och erfarenhet som har förts vidare från generation till generation i snart fem decennier, säger Linda Fransson.

Det är det svenska eye tracking-bolaget Tobii som gör studien och tillverkar glasögonen. De är utrustade med en inbyggd kamera som filmar omgivningen. Det finns fyra kameror i bågarna som följer och filmar ögats rörelse. Därmed går det att exakt se vad glasögonbäraren uppmärksammar och vad som distraherar, kräver fokus eller sker per automatik.

En treårig testperiod startar nu i augusti. Med i projektet är också Uddeholm och Bufab Lann.

Finansiärer är Vinnova och Jernverket och privata företag är också med där Gnosjö Automatsvarvning har gått in med en delfinansiering.

Gnosjö Automatsvarvning har ett 50-tal medarbetare och är sedan 1974 specialiserat på svarvning av komplexa detaljer. Det handlar om stora serier där kraven är högt ställda på precision.

I deras maskinpark ingår rundbordsautomater, hydromat och CNC-svarvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125