23948sdkhjf

Lesjöfors förvärvar tysk fjädertillverkare

Beijer Almas dotterbolag Lesjöfors AB har förvärvat den tyska fjädertillverkaren Velleuer GmbH & Co. KG.
Företaget, som är beläget i Velbert nära Düsseldorf, producerar fjädrar och pressade detaljer. Förvärvet konsolideras i Lesjöforskoncernen från och med 1 januari 2011.

Lesjöfors är en av Europas största tillverkare av fjäderprodukter, bolaget omsatte under 2010 1,2 Mdr SEK och har omkring 800 anställda.

Lesjöfors har verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Lettland, Ryssland, Korea och Kina.

Öppnar nya möjligheter
Genom förvärvet får Lesjöfors lokal produktion på den största fjädermarknaden i Europa och blir en av de ledande leverantörerna av fjädrar och pressade detaljer i Tyskland med en total omsättning på cirka 30 miljoner euro. För Velleuer innebär förvärvet tillgång till hela Lesjöfors breda produktportfölj och teknikkunnande.

Lesjöfors VD Kjell-Arne Linbäck kommenterar förvärvet: ”Köpet av Velleuer är strategiskt viktigt för Lesjöfors. Vi har efter flera års sökande äntligen kunnat göra ett förvärv på den viktiga tyska marknaden. Företaget har bra ledning som blir kvar i bolaget och förvärvet passar perfekt in i vår strategi med att etablera lokal produktion på våra större marknader. Köpet av Velleuer öppnar också möjligheter för oss att ta ytterligare steg i Tyskland”.

Velleuer
Velleuer omsätter cirka 13 miljoner euro och har 110 anställda. Bolaget har en bred kundbas främst inom tysk fordons- och verkstadsindustri.

Företaget grundades 1905 och har sedan dess ägts av grundarfamiljen. Velleuer har ett brett produktsortiment som omfattar både traditionella fjädrar och banddetaljer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094