23948sdkhjf

Fjärrstyr lastbilen med hjälp av dess egen drivlina

Boråsföretaget BHH har utvecklat en lösning som kommunicerar direkt med fordonet.
I vanliga fall sker fjärrstyrning med hjälp av påbyggda motorer. BHH:s nya teknik beskrivs som unik. En annan fördel är att den är kostnadseffektiv.

Lösningen heter r:go. Enligt företaget effektiviserar och frigör den upp till 50 procent av arbetstiden.

– Det här är nästa generations fjärrstyrning av lastbilar och det känns riktigt spännande att vara en del av den utvecklingen, säger BHH:s vd Emil Sahlberg, enligt ett pressmeddelande.

Med hjälp av fjärrstyrning kan en och samma person manövrera lastbilen och på samma gång utföra till exempel vägunderhåll vid kortare sträckor utan att behöva hoppa in och ut ur bilen.

Det kan handla om till exempel timmerlastning, sophämtning eller vägunderhåll där det i många fall krävs två personer – en som kör och en som hoppar in och ut ur lastbilen.

– Säkerheten har naturligtvis högsta prioritet vid fjärrstyrning. Därför är systemet utvecklat enligt ISO 13849 och bland annat programmerat för automatisk inbromsning vid hinder, säger Emil Sahlberg.

BHH tillverkar flak och tillhandahåller hydraulik för lastbilar och industri. Företaget varmgalvar alla flak de bygger för påbyggnad.
Läs mer om: BHH
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078