23948sdkhjf

SDC i Nora fyller tio år

Tillverkaren av diamantverktyg har vuxit med mer än det dubbla på två år.
Det skriver Nerikes Allehanda. SDC (Swedish Diamondtool Consulting) med tio till tolv medarbetare är ett företag som tillverkar och marknadsför diamantverktyg samt tillbehör för olika slags diamantborrning och diamantsågning, enligt deras hemsida.

I stort sett alla medarbetarna kommer från Hagby Bruk, där vissa varit anställda i över 40 år. Sandvik tog över Hagby 2006 och efter 2008 valde Sandvik att sälja avdelningen där SDC:s personal var anställd.

− Då tog man beslutet att starta upp en egen verksamhet och började i en liten skala med tre anställda hemma i egna garage, berättar Erik Håkansson.

I dag har företaget två anläggningar i Sverige. En verkstadsbutik i Stockholm sysselsätter två personer som tar hand om marknaden i Stockholm med allt från kronlödning till service av borrmotorer och väggsågar.

− Vår andra anläggning ligger i Nora där vi är åtta till tio personer som sköter administration, försäljning och produktion. SDC valde tidigt att starta ett samarbete med den finska tillverkaren Levanto för att bredda produktsortimentet. Arix diamantverktyg från Shin Han Diamond Ind var ett givet val eftersom vi använt oss av dessa verktyg tidigare och de kände oss, säger han.

SDC har samarbetat även med bland annat Pentruder och deras maskinprogram.
Läs mer om: SDC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079