23948sdkhjf

Koppla upp svetsutrustningen

Digitaliserad dokumentation innebär nya möjligheter.
– Det är inte ovanligt att dokumentation och svetsledning görs manuellt eller genom egenutvecklade lösningar. Det är klart att det går att uppfylla alla krav men har man en verksamhet med mycket dokumentation blir det nästintill ogörligt, säger Ola Runnerstam, Solution Engineer på Kemppi Sverige, enligt Elmia.

Han håller en föreläsning om digitaliserad dokumentation på Elmia Svets och Fogningsteknik.

Bakgrunden är att svetsning är hårt standardiserat. Det finns en mängd olika krav vad gäller dokumentation och spårbarhet.

Företaget har därför sin egen lösning på området som heter WeldEye-system. Det är en digital lösning med syfte att spara tid och pengar för företag.

– Det är en molnlösning som ger full spårbarhet för svetsningen samtidigt som det går att hantera personcertifikat för både svetsare och operatörer, säger Ola Runnerstam.

En fördel är att den går att att koppla till alla typer av svetsutrustningar oavsett fabrikat. Därmed går det att agera snabbt vid eventuella avvikelser.

– Den möjliga kvalitetsuppföljningen minskar reparationskostnaderna. Som exempel har ett finskt företag sänkt sina reparationer från 3,2 procent till 1,9 procent vilket innebär besparingar på många tusenlappar per svetsare och år, säger Ola Runnerstam enligt Elmia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125