23948sdkhjf

Yaskawa skapar miljövänlig energidivision

"Mycket glad över att den blivit en del av vår verksamhet."
I år har Yaskawa Europe breddat med en division för miljövänlig energi. Den inbegriper även dotterbolaget The Switch i Helsingfors och dess fabriker i Finland, Norge och Kina.

Därmed fortsätter företaget driva igenom sitt mål "Vision 2025". Med samordning av The Switch är målet att konsolidera företagets verksamheter.

Tre affärsområden ingår. I "Wind” finns erbjudandena vindkraftverk och ingående frekvensomvandlare. I ”Marine” rör det sig om marina hybrid- eller helelektriska framdrivningssystem. I affärsområdet ”Industrial Turbo” är justering av maskiner för höghastighetspumpar och kompressorer centralt.

– Jag är mycket glad över att divisionen för miljövänlig energi har blivit en del av vår verksamhet och att vi kan fortsätta att driva detta strategiskt viktiga affärsområde för Yaskawa På så sätt kan vi bygga vidare på våra kollegers framgång på The Switch, säger Manfred Stern, vd för Yaskawa Europe och ansvarig för EMEA-regionen, enligt ett pressmeddelande.

Yaskawa Nordic startades på 1970-talet i Torsås. Ägare är japanska Yaskawa Electric Corporation. Yaskawa en av världens största producenter av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 Motoman-robotar installerade världen över. Yaskawa Nordic har runt 160 medarbetare och kontor i Torsås, Kalmar och Jönköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063