23948sdkhjf

Leax stuvar om, bygger ut, bygger nytt och nyinvesterar

På verkstadsgolvet vid Nya Hamnvägen stuvas det om för att bättre klara av alla order.
Leax stuvar om för att klara av en order de fått från Brasilien - men det är inte det enda de har gång, de planerar också en etablering i Brasilien.

Fabriksbygge i Brasilien
Planeringen pågår för fullt, och i vd Roger Berggrens vision kan Leax ha ett 100-tal anställda på en ny kontinent inom några år.
– Absolut, Brasilien är en expansiv marknad där vi också har en närhet till våra kunder. Och vi behöver vara nära dem, enligt Bärgslagsbladet Arboga Tidning.

Expandering av LEAX Rezekne
Det börjar bli fullt i LEAX produktion i Baltikum med ökade volymer på befintliga produkter samt med nya ordrar. Det kommer därför att ske en utbyggnad av LEAX Rezekne under 2011 med start under våren och beräknas att bli klar till tidig höst.

Utbyggnaden är även en del i den totala omstruktureringen av produktionen inom LEAX gruppen. Detta ger LEAX Baltix tillgång till nya processer såsom t ex driftning av splines.

Nyinvesteringar
I och med utbyggnaden så kommer det också att ske en nyinvestering i en ny mätmaskin och en etablering av ett center för kalibrering utav mätutrustning i LEAX Rezekne. Kalibreringstjänsterna kommer dessutom att vara tillgängliga för externa kunder då det finns ett behov utav det i regionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078