23948sdkhjf

Flytta fabrikens hjärna till molnet

Den senaste digitala trenden visas vid årets Scanautomatic och ProcessTeknik.
Vid mässan visas inte bara de senaste trenderna inom Industri 4.0. Besökarna kommer också att, hands-on, ges möjlighet att få medverka i den smarta fabrik som byggs upp på mässgolvet. De kommer också att få producera sina egna VR-glasögon.

Enligt Johan Bengtsson, som är projektledare för Smarta Fabriker, pratade alla IoT, AI, cloud, AR, digitala fabriker och kollaborativa robotar vid årets upplaga av Hannover Messe.

– Inget av det var direkt nytt för oss, däremot fick vi en fantastiskt fin bekräftelse på att det vi håller på med är helt rätt, säger han till mässorganisationen enligt ett pressmeddelande.

Smarta Fabriker är ett samarbete mellan näringsliv, akademi och skolor. Tanken är att öka kompetensen och sprida kunskap om industriell digitalisering. Det är Göteborgs Tekniska Collage som driver projektet.

Machine learning är ytterligare en het trend som det är fokus på vid mässan.

– Vi har ett exjobb under våren som använder machine learning för att predikera underhåll som vi hoppas kunna visa upp, säger Johan Bengtsson.

Mässorna hålls den 9-11 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.

Tanken är att vara en ledande nordisk mötesplats för automation och processteknik. Fler än 10 000 besökare samlas vid mässan för att göra affärer, kompetensutvecklas, ta del av ny teknik och se nya komponenter och lösningar för svensk industri.
Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.069