23948sdkhjf

Plastal förvärvar i norska Raufoss

Köper viktig PVD-teknologi som möjlig ersättning till kromatering.

Plastal Group har förvärvat ARWI High-Tech Coating Raufoss med verksamhet i Norge. Bolaget ligger i direkt anslutning till Plastals befintliga fabrik i Raufoss.

Genom förvärvet blir Plastal ägare till den högteknologiska PVD-teknik som säljaren utvecklat under lång tid. Den nya tekniken passar in bra i Plastals och dess ägare Plasmans portfölj av målade exteriöra plastdelar. Plastal har sedan lång tid tillbaka ett samarbete med ARWI.

Genom förvärvet kommer Plastal att kunna erbjuda ett miljövänligt alternativ till förkromning.

– PVD-tekniken ger oss en möjlighet att ersätta krom men det ger oss även många andra potentiella fördelar som större stylingfrihet, radartransparens samt att tekniken är mer miljövänlig, säger Plastals vd Martin Larsson till Metal Supplys syskonsida  Plastforum.

Han tillägger att det faktum att gruppen nu har PVD-teknologin i huset inte nödvändigtvis innebär att all förkromning kommer att ersättas med PVD i framtiden.

Plastal är stor underleverantör av exteriöra plastdetaljer mot fordonsindustrin med en omsättning om cirka tre miljarder kronor.

ARWI levererar sin PVD-teknologi som ett alternativ till traditionell krom-6-plätering mot både bilindustrin och icke-automotive OEM.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079