23948sdkhjf

Miltronic rekryterar affärsutvecklingschef

Anställer Stefan Eriksson som har arbetat på ABB i nästan 30 år.
Han tillträdde tjänsten på Miltronic den 1 april.

– Stefan har en gedigen erfarenhet av branschen och av de områden som han kommer att ha ansvar för. Han kommer att ingå i ledningsgruppen. Efter närmare 30 år inom ABB, på olika positioner i de olika säljorganisationerna där, har han ett gott namn i branschen. Många av våra kunder kommer att känna igen honom, säger Miltronics vd Krister Karlsson enligt ett pressmeddelande.

Stefan Eriksson är nu chef för produktchefsorganisationen och marknadsavdelningen och har ansvaret att identifiera och utveckla nya marknader.

– Jag ser att Miltronic har potential att öka sina marknadsandelar inom bland annat industriell automation och infrastruktur, säger han.

Miltronic tillhandahåller ett sortiment av kabel, specialkabel, kabeltillbehör, elkomponenter, kapslingar och automationsprodukter.

Företaget grundades 1965 och är i dag ett helägt dotterbolag till Lapp. Företaget är koncernens försäljningsbolag för den svenska och danska marknaden.

Huvudkontoret ligger i Nyköping där även lager, logistikcenter och tillverkning bedrivs. Vid en produktionsanläggning i Hultsfred spiraliseras kabel. Miltronic omsätter 306 miljoner kronor och har 90 medarbetare.

Lapp är en global koncern med stor forsknings- och utvecklingsverksamhet. De har egen produktion och 39 säljbolag över hela världen. Koncernen har totalt 3 700 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063