23948sdkhjf

Rekordorder till Smålandsstenar

Bockasjö AB satsar stort i Airport City, Landvetter och ordern är en av EABs största genom tiderna.
När Bockasjö AB satsar stort i form av en helt ny logistikbyggnad på 31 000 kvadratmeter väljer man EAB Stålbyggnader som leverantör.

Ordern är en av EABs största genom tiderna, men på EAB AB är man framförallt nöjd med att få vara leverantör i ett projekt som präglas av modernt logistiktänk där miljö, säkerhet och effektivitet står i fokus.
Det är DB Schenker Logistics som ska hyra den nya logistikbyggnaden.

-EAB växer med sina projekt och därför känns det väldigt roligt att vi får vara med och bygga ytterligare ett så omtalat och modernt logistikprojekt som detta. Vi har tidigare bland annat varit med och byggt Serveras centrallager i Halmstad, vilket också var och är unikt på många sätt, säger Sven-Gunnar Andersson, Ägare/Affärsansvarig Stålbyggnader EAB.

Green Building
”Logistik handlar om att hitta effektiva och flexibla lösningar som sparar tid men numera blir miljön en allt viktigare faktor. Både Serveras lager och det vi nu bygger, byggs enligt Greeen Building-standard, d v s energianvändningen måste sänkas med minst 25 % mot kraven i Boverkets byggregler.”

”EAB kommer att leverera och montera stålstomme, takplåt, betongsockel, väggelement, entresolbjälklag och taktäckning, liksom kompletteringssmide så som trappor räcken, fönster och dörrar. ”

Trogna kunder
”Fastigheten, som nu ska hyras av DB Schenker Logistics, ägs av Bockasjö AB. Vi har tidigare haft samarbeten med dem bland annat när vi byggt lokaler till NetOnNet Lagershop. De är bevisligen mycket nöjda med vårt arbete och låter oss därför vara med även i detta projekt.”

”EAB Stålbyggnader har i många år agerat på den lokala marknaden, men under senaste åren har cirkeln vidgats betydligt. Det känns givetvis roligt och gör att vi behöver anställa fler medarbetare både nu och framöver”.

Tillverkningen är i full gång redan nu på EAB. Montaget börjar i mars och väntas pågå en bit in på hösten 2011.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.22