23948sdkhjf

Linto först med liten vattenskärare

Hoktillverkaren köper in den första lilla vattenskärmaskinen i sitt slag i Sverige på bara 250 kilo.
Linto tar uppdrag inom mekanisk tillverkning och basen är verktygstillverkning till industrin inom fordon, telekom, bygg, möbel och vitvaror.

Företaget har sedan tidigare två precisions vattenskärmaskiner, en Omax 80160 och en Omax 2652. Det lilla nytillskottet benämnt Protomax kommer även det från Omax, via återförsäljaren Hydrocut i Fristad, och är en back up-maskin.

– Ja, det är en komplettering för små detaljer som till exempel produktskyltar och prototyper, säger Lintos vd Niklas Lindberg till Verkstäderna.

De större maskinerna ska användas till stora jobb.

– Men Protomaxen ska vi använda för enklare produkter. På så sätt kortar vi leveranstiderna, säger han.

Niklas Lindberg har även andra planer för maskinen:

– Vi kan använda den för att utbilda våra anställda på. De kan lära sig vattenskärning utan att tid behöver tas från de stora och dyra maskinerna. Den är även bra för våra praktikanter att lära sig på.

Han tänker även låna ut vattenskärmaskinen för några veckor till lokala grundskolor och gymnasier.

– Det är ett sätt att bistå med kompetens om vattenskärtekniken och marknadsföra den hos lärare och elever. Att öka användandet av vattenskärning och insikten om dess stora fördelar är något som kommer att underlätta för vårt företag när vi ska rekrytera eller sälja in tekniken till kunder, säger Niklas Lindberg till Verkstäderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078