23948sdkhjf

Får order från Husqvarna Group värd 3,6 miljoner

Unibap ska leverera en automatiserad intelligent kvalitetssäkring.
Det Uppsalabaserade företaget ska skeppa ut lösningen i år.

Unibap har sedan tidigare kommunicerat att företaget bedriver pilotprojekt i samarbete med industriföretag. De samarbetar nu med Husqvarna i ett nytt forskningsprojekt kallat "Digiload". Det fokuserar på automation inom automatisk hängning och avplockning av komponenter i industriell produktion.

– Unibap är ett spännande innovationsföretag som bland annat bidrar med en intressant och viktig funktion runt kvalitetskontroll av automatiserade tillverkningsprocesser. Husqvarna bedriver ett större förändringsprogram kallat The Smart Plant (TSP) som innebär en transformation av fabriken i Huskvarna med visionen automatiserad produktion, sammankopplade processer och full spårbarhet. Unibaps intelligenta visionsystem harmonierar därmed väl med Husqvarnas interna visioner runt digitalisering och den smarta fabriken, säger Mattias Runbjörk, projektledare på Husqvarna, enligt ett pressmeddelande.

IT-bolaget Unibap är verksamt på området för AI-lösningar och robotik. Företaget har sin bakgrund från mångårig utforskning av rymden, tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

Tanken är att lösningarna kan användas för automations- och robotiksystem i både stora och små företag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078