23948sdkhjf

Exklusivt avtal till Prevas

Prevas, tillsammans med ABB, har tecknat ett avtal som ger dem exklusiv rätt att under 10 år använda Swerea MEFOS beräkningskärna FOCS-RF i globala leveranser av ugnsoptimeringssystem.
Cirka 90 procent av allt stål som idag tillverkas i Sverige är behandlat i ugnar som styrs med hjälp av FOCS-RF.

I slutet av förra året tecknade Prevas ett samarbetsavtal med ABB om att gemensamt marknadsföra och sälja optimeringssystemet FOCS-RF.

− Avtalet med Swerea MEFOS är ett viktigt steg i vår ambition att leverera ugnsoptimeringssystem till en global marknad. Energieffektivisering och produktivitetshöjande åtgärder inom stål- och metallindustrin kommer att utvecklas starkt de kommande åren, säger Christer Ramebäck affärsområdeschef Industrisystem på Prevas.

Sänker energiförbrukningen
FOCS är en förkortning för Furnace Optimization Control System och används idag för avancerad styrning av omvärmningsugnar.

Produkten har hjälpt stålindustrin att sänka energiförbrukningen med 5 till 20 procent i de ugnar där systemet installerats. Förutom minskad energiförbrukning ser systemet till att öka produktiviteten genom intelligent taktstyrning av ugnarna tillsammans med övriga delar i processen.

Produktivitetsökningar med upp till 28 procent har realiserats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.113