23948sdkhjf

Svalt intresse för kompetent arbetskraft

För att även i framtiden säkra kompetenta medarbetare till metallindustrin arrangerade Teknikcollege Bollnäs – Ovanåker en informationsträff mellan skolan och företagen i området. Av 123 inbjuda kom enbart 2.
Stora pensionsavgångar inom fem år och rekordlågt elevantal på utbildningarna är en realitet som metallindustrin står över för.

- Gör vi inget åt problemet riskerar vi snart att stå helt utan kompetent arbetskraft, säger Jahn Radgren, platschef på Translink i Kilafors och ordförande i Teknikcollege Bollnäs – Ovanåker till Hela Hälsingland.

En av lösningarna på situationen är teknikcollege, var industriprogram samarbetar med den lokala industrin så att eleverna får en utbildning som arbetsgivarna i området efterfrågar.

Inget intresse
För industriprogrammet i Bollnäs var intresset ytterst minimalt. Teknikcollege hade i onsdags bjudit in 123 företag i Bollnäs och Ovanåker, men enbart två företag kom.

Jahn Radgren säger till tidningen att om inte företagen berättar vad de har för behov och ställer krav till utbildningen, kan skolorna heller inte ge företagen det de vill ha.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062