23948sdkhjf

Automationsaffärer värda 20 miljoner

AH Automation rullar ut två projekt hos Haldex över flera år.
Bakgrunden var att Haldex ville ha en partner för att automatisera delar av sin bearbetning. Företaget har också köpt in bearbetningsmaskiner där AH har utvecklat och byggt automatisering.

– Båda projekten är i 10-miljonersklassen och det är med våra mått mätt mellanstora projekt. I båda fallen bygger vi robotceller med tillhörande palettbanor och rullbanesystem, säger Roger Olsson, säljare industriautomation på AH Automation, till Metal Supply.

Orderläggningen av dessa anläggningar skedde redan 2016. Den ena driftsattes i slutet av 2016 och den andra 2017 med fortsatt ytterligare installationer nu i början av 2018.

AH Automation har först nyligen gått ut och kommunicerat affärerna i ett pressmeddelande.

Det är Roger Olsson som har sålt de båda projekten. Han har även projektlett det ena av dem.

– I projekten har vi dessutom säkerställt både kontroll av materialet som hämtas in för bearbetning och mätning av bearbetade produkter. I projekt nummer två är automatiseringsgraden högre, kontroller görs med vision-system och upplockning med hjälp av 3D-vision. Den går helt obemannad längre stunder, vilket ställer mycket höga krav på precision och kvalitet, säger Lars-Johan Andersson vid Haldex enligt ett pressmeddelande.

AH (Andersson & Hansson) Automation har varit verksamt i branschen i 70 år. Företaget omsätter 124 miljoner kronor och har 73 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062