23948sdkhjf

Dieselmotortillverkare i samarbete med Opcon

MAN Diesel & Turbos samarbete med energi- och miljöteknikkoncernen ska mynna ut i sänkt bränsleförbrukning och minskade utsläpp.
Företagen vill undersöka möjligheterna för Opcons teknik för energieffektivisering och produktion av el ur spillvärme i kombination med MAN Diesel & Turbos dieselmotorer kan ge sänkt bränsleförbrukning och minskade utsläpp.

Opcon arbetar sedan tidigare med en referensinstallation tillsammans med Wallenius Marine, som också stöds av Energimyndigheten, på en MAN B&W 8S60ME-C8 motor.

Powerbox
Opcon Powerbox är Opcons egenutvecklade produkt för produktion av ny CO2-fri el från främst spill- och restvärme redan från 55 grader Celsius och är en del i Opcons satsning på Waste to Value.

– Samarbetet med MAN och deras intresse för den energieffektivisering som vår Opcon Powerbox erbjuder också vid fartygsdrift är ytterligare ett viktigt steg för Opcon. Med höga oljepriser och den växande globala handeln som driver transporter till sjöss ser vi stora möjligheter för vår energieffektiva waste heat recovery-teknik. Marinsidan har alla förutsättningar att bli ett av de främsta marknadssegmenten för Opcon Powerbox på lite sikt, säger Rolf Hasselström, vd och koncernchef för Opcon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078