23948sdkhjf

Höganäs tar större grepp inom additiv tillverkning

Satsar för att möta behovet av additiv tillverkning och metal injection moulding.
Höganäs inrättar ett nytt område för att fokusera sina krafter inom additiv tillverkning (AM) och Metal Injection Moulding (MIM).

Additiv tillverkning nyttjar sig av CAD-mjukvara eller 3D-skannrar för att få hårdvaran att lägga lager på lager av pulver i cirklar, kvadrater och så vidare. Inom MIM däremot, sprutas ett finfördelat pulver med bindemedel in i en form där den klara enheten formas.

Båda sektorerna har genomgått en stark utveckling under senare år och bland kunder ökar efterfrågan.

– Höganäs har redan ett antal framgångsrika metallpulver inom AM och vi ser ytterligare möjligheter att växa snabbt inom både AM och MIM, inte minst genom med våra nyligen genomförda förvärv av Metasphere Technology och H.C. Starck Surface Technology and Ceramic Powders, säger Höganäs vd Fredrik Emilsson, enligt ett pressmeddelande.

Det nya produktsegmentet Customization Technologies blir en del av affärsområdet Industrial. Det ska jobba med hela värdekedjan, från utveckling av applikation, teknikstöd och marknadsföring till försäljning i hela världen.

Chef blir Kennet Almkvist, som har lång och omfattande erfarenhet av additiv tillverkning. Han är i dag kommersiell direktör inom Höganäs, något han fortsätter vara utöver sitt ansvar för Customization Techologies.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126