23948sdkhjf

Gnosjö Frästeknik robotiserar

Köper in en Fanuc Robodrill som är försedd med en plockrobot.
Det är Gislavedsbaserade Inlead Automation som har sålt och installerat utrustningen.

– Vi ser en fortsatt tillväxt inom automationsområdet och kommer därför under 2018 anställa minst en tekniker till utöver de två som anställdes i januari. Vi har även anställt en säljare som kommer presentera sig under Elmia Automation. Detta ger oss möjligheten att bearbeta marknaden på ett intensivare sätt, säger Inlead Automations vd Tommy Strand till Metal Supply.

Affären gäller en InLine S för maskinbetjäning mot svarvar eller fräsar. Den kan om så behövs kopplas till två maskiner.

Inlead har också levererat fräsen som är en Fanuc Robodrill. Både maskin och robot har Fanuc-styrning vilket ger stora fördelar för kunden.

Gnosjö Frästeknik bedriver avancerad CNC-fräsning i fleroperationsmaskiner. Företaget arbetar i de flesta förekommande material och har lång erfarenhet av att bearbeta gjutgods i aluminium.

Inlead vänder sig främst till svensk verkstadsindustri men gör även jobb inom andra branscher och länder.

Företaget kommer vid Elmia Automation den 15-18 maj att visa InLine S12 som arbetar mot en egenutvecklad gängkontroll. De kommer också att ställa ut sin inFeeder för främst kutshantering mot svarvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078