23948sdkhjf

Komet Scandinavia visar verktyg på Elmia

Ställer ut med utrustning för hålbearbetning, spårbearbetning och fräsning. Det handlar om både standardverktyg och specialverktyg.
Komet Scandinavia ställer ut vid mässan Elmia Verktygsmaskiner i mitten av maj.

Bland produktnamnen finns förutom Komet även Ingersoll, Heule, Dümmel, Bass, WTO och Romai.

Företaget visar ett sortiment av verktyg för hålbearbetning, spårbearbetning och fräsning. Det handlar både om standardverktyg och specialverktyg, enligt ett pressmeddelande.

Genom assistanssystemet Brinknhaus Toolscope har företaget drivit på digitaliseringen i branschen. Det innebär att de kan erbjuda en Industry 4.0-lösning som lagrar maskinernas driftsdata.

Nya Komet MicroKom BluFlex 2 är ett precisionsborrningssystem som är utrustat med Bluetooth-teknik.

Företaget kommer även att visa upp PCD-fräsar under eget namn. Genom att tillämpa 3D-printteknik i tillverkningsprocessen av dessa har matningshastigheten förbättrats med 100 procent jämfört med tidigare. Företaget har också tagit fram ett utbud av skär för PCD och CBN-verktyg.

Företaget visar även brotschverktyg. Bland nyheterna finns Freemax-brotschen med tre skärkanter per vändskär. Tanken är att det ska göra hanteringen mer kostnadseffekt på större diametrar. Systemet minimerar behovet av justering vilket ska eliminera risken för fel, heter det.

Den tredje produktgenerationen på området borrning, Komet Kub Pentron, lämpar sig för bearbetning av stål, gjutjärn, aluminium och rostfria material. Produktiviteten ökar enligt företaget med 20 procent. Den är därför lämplig för paketborrning, borrning i kanter, hörnvinklar och svetssömmar eller i räfflade ytor.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109