23948sdkhjf

Första spadtaget för nya fabriken

Modig Machine Tools nya anläggning och kontor står klart om ett år.
Den 10 april vid lunchtid sätter maskintillverkaren spaden i jorden för en ny fabrik och även nytt huvudkontor längs med E22 nära Värsnäs i Kalmar.

Modig Machine Tool med 14 medarbetare (2016) är specialiserat på teknisk utrustning och tillbehör till flygplan. Företaget växer så det knakar.

Offert-stocken uppgår till en och en halv miljard kronor, "vilket har gjort att företagets framtid ser väldigt spännande ut", heter det.

Modig har en tagit fram ett prospekt för de närmaste fem åren som medför fler anställningar.

– Vi ser ett behov att etablera oss i en region där det är enklare att finna och attrahera rätt kunskap för vår verksamhet. Utan att bli ett storstads-företag, säger Modig Machine Tools vd David Modig enligt ett pressmeddelande.

Lokalen planeras att vara inflyttningsklar under det första kvartalet nästa år och redan nu finns beställningar på maskiner som ska tillverkas i den nya anläggningen.

Företaget startades under senare delen av 1940-talet och behåller sin etablering och verksamhet i den lilla tätorten Virserum i Hultfreds kommun.

Företaget utvecklar och tillverkar högteknologiska CNC-maskiner som används inom bland annat flyg, fordonsindustrin och industrin för tågtillverkning.

Bland kunderna finns till exempel Boeing, Saab och Toyota.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11