23948sdkhjf

Primetek Systems i Västerås byter vd

Tillverkaren av spåntransportörer arbetar för tillfället med två större affärer.
Mikael Wilén har utsetts till ny vd för Västeråsföretaget Primetek Systems.

– Med sin breda kompetens och know-how inom olika kundapplikationer så är det helt rätt att lämna över rodret, säger tidigare vd Mathias Rapp enligt ett pressmeddelande.

Rapp är även ägare och kommer att arbeta kvar i företaget. Ytterligare en teknisk säljare har också rekryterats.

– Samtidigt som vi vill befästa och stärka vår position som den ledande leverantören på service av spåntransportörer så finns det mycket mer att utveckla inom företaget. Exempelvis så vill vi satsa på att sälja ännu fler nya transportörer. Som den enda producenten i Sverige av spåntransportörer, oss veterligen, så borde det vara möjligt av flera skäl. På filtreringssidan så har vi, utöver försäljning av själva filtreringsutrustningen, nu även byggt upp ett stort förråd av filtermedia för snabba leveranser till mycket konkurrenskraftiga priser, säger Mikael Wilén.

Företaget tillverkar transportörer för hantering av spånor och stansskrot.

Primetek arbetar för närvarande med större order. ABB är den ena kunden och där ska Primetek kontinuerligt mata undan 95 kilo stansat plåtskrot per minut och fördela i containers. Allt sker med full automatik.

Gällande det andra projektet har företaget tystnadsplikt.

– Men jag kan avslöja att även det rör sig om en central hantering för skrot från stansning i tunnplåt, säger Mikael Wilén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078