23948sdkhjf

Rekordsiffror från SKF

De åtgärder som har tagits under senare år för att göra verkstadsjätten till ett mer robust företag har gett resultat. Men koncernen räknar med att möta motvind i 2011.
Koncernens pågående aktiviteter för att minska kostnader, tillsammans med de förbättrade försäljnings- och tillverkningsvolymerna, samt det fortsatta genomförandet av koncernens strategi hade en mycket positiv effekt på koncernens rörelseresultat och resulterade i rekordsiffror i form av rörelseresultat och rörelsemarginal.

Försäljning
Försäljningen under 2010 uppgår till 61 029 Mkr jämfört med 56 227 Mkr i 2009.

Rörelseresultatet är på 8 452 Mkr i 2010 jämfört med 3 203 Mkr i 2009

- SKF levererade ett mycket bra resultat under 2010, med rekordsiffror för rörelseresultat och rörelsemarginal samt ett starkt kassaflöde, kommenterar Tom Johnstone, vd och koncernchef.

Han fortsätter: ”Alla divisioner och geografiska områden visade som förväntat en mycket god tillväxt under fjärde kvartalet. ”

Motvind i 2011
SKF förväntar i början av 2011 en fortsatt positiv volymutveckling.

-Vi kommer dock möta motvind på grund av valutan och högre råmaterialkostnader, utöver det vi redan sett under fjärde kvartalet. För att understödja vårt långsiktiga resultat och tillväxtmål kommer vi att ytterligare öka våra investeringar inom tillverkning, forskning och utveckling, samt öka försäljnings- och ingenjörsresurser, säger Johnstone.
Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079