23948sdkhjf

Tar affär på nyckelfärdig maskinbetjäning

Evomatic ska skeppa ut en cell som betjänar en svarv från DMG MORI.
Karlshamnsföretaget Evomatic tar hem en ny affär.

Den här gången levererar de en nyckelfärdig maskinbetjäning. Cellen ska betjäna svarven NZX 2000 från DMG MORI, enligt ett pressmeddelande.

Betjäningen utförs med hjälp av en ABB 4600. Plockning sker från band med vision. Cellen kommer även att renblåsa, grada och märka detaljer innan de läggs på pall för uttransport.

Skälet till investeringen är att kunden har en ökad efterfrågan på sina produkter. Det innebär att leveranstiden är pressad och ska ske redan nu i maj.

Evomatic skriver i pressmeddelandet att de upplever att många kunder är intresserade av förenklade maskinbetjäningar. De har för närvarande flera maskinbetjäningar under uppbyggnad i sitt automationscenter.

De är ett automationsföretag med kunskap inom mekanik, elteknik, robotteknik, programmering och installation. Evomatic har funnits sedan 1998. I dag sysselsätter man ett 70-tal medarbetare i Karlshamn där de har sin hemvist.

Företaget arbetar över hela landet med aktörer inom vitt skilda branscher som automotive, tillverkningsindustri, engineering och livsmedelsindustri.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094