23948sdkhjf

Sandvik Coromant förbättrar spårsvarvningen

När en kund bytte till CoroCut QF innebar det en kraftig produktionshöjning.
Sandvik Coromant har utvecklat ett särskilt koncept för axiell spårsvarvning. Tanken är att det ska innebära en bättre bearbetningssäkerhet.

CoroCut QF, som det heter, är särskilt lämpligt vid bearbetning av djupa och smala axiella spår. Men det är också enklare att komma åt svåråtkomliga detaljer.

– Vid bearbetning av axiella spår kan spånor lätt fastna i spåret och försämra produktionens effektivitet. Det är därför det är så viktigt med processtabilitet, säger Jenny Claus, produktchef för avstickning och spårsvarvning vid Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.

Företaget lyfter fram ett kundexempel där dålig spånkontroll och missljud var några av problemen. När kunden bytte till CoroCut QF innebar det en produktionshöjning från 50 till 120 komponenter (140 procent längre livslängd).

En annan effekt blev att det tidigare behovet av att avbryta produktionen efter var tionde komponent eliminerades. Det behövde tidigare ske för att ta bort spånor som riskerade att fastna och hindra revolverskivans rotation.

Här går det att läsa mer om produkten:

www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/...

Sandvik Coromant är en del av den globala verkstadskoncernen Sandvik. Coromant gör bland annat verktyg för tillverkning och tillhandahåller bearbetningslösningar.

Coromant har över 7 900 medarbetare och har verksamhet i 150 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093