23948sdkhjf

Nederländska Straaltechniek International Group satsar i Sverige

Maskintillverkaren har en väldigt stark orderingång och rekryterar.
Nederländska Straaltechniek International Group gör en satsning på den svenska marknaden. För tre år sedan sattes ett svenskt dotterbolag upp med bas i halländska Varberg. Det går under namnet Straaltechniek International Sweden.

Straaltechniek International Group tillverkar och säljer maskiner och utrustningar för blästring och shot peening.

Med tanke på en stark tillväxt rekryteras nu ytterligare en säljare, Key Account Manager, till verksamheten.

– Skälet är att vi har en väldigt stark orderingång. Det här är en helt ny tjänst som tillkommer till organisationen, säger Sverigechefen Anders Klingborg till Metal Supply.

Den 1 mars började Tony Hanson som Key Account Manager. Han har lång erfarenhet inom blästring. De senaste 13 åren har han haft liknande tjänster på andra företag i samma bransch.

– Vi på Straaltechniek är glada att få hälsa Tony välkommen till oss och är övertygade att han med sin affärsvana, stora kontaktnät och allmänt uppskattade renommé i branschen kommer att tillföra bolaget mycket och skapa mervärde för våra kunder, säger Anders Klingborg enligt ett pressmeddelande.

Straaltechniek är verksamt inom bland annat blästring och industriventilation. Hela koncernen omsätter 400-500 miljoner kronor.

– Vi är små här nu men har som mål att omsätta 20 miljoner i Sverige på lite sikt. Men egentligen är vi större än vi verkar för en del svenska projekt hanteras från Nederländerna – det handlar om större projekt för 35 miljoner, säger Anders Klingborg till Metal Supply.

Blästring är en verkstadsteknisk metod. Den innebär att man med tryckluft eller med slunghjul blåser partiklar mot en yta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08