23948sdkhjf

Skapar ett nytt metallforskningsinstitut

Stiftelsen Svensk Järn- och Metallforskning etablerar Swerim. Tanken är att stärka branschernas möjligheter att bli först i världen med att nå en fossilfri produktion.
Stiftelsen Svensk Järn- och Metallforskning har för avsikt att skapa ett nytt forskningsinstitut för gruv- och stålindustrin till halvårsskiftet som går under namnet Swerim.

Bakgrunden är att den svenska gruv- och stålindustrin satsar stort på att bli först i världen med en fossilfri produktion av gruv- och stålprodukter.

– Vi är oerhört motiverade av att nå vårt mål om fossilfrihet. Det nya forskningsinstitutet är en kraftsamling för att nå dit, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret och ordförande för Stiftelsen Svensk Järn- och Metallforskning, enligt ett pressmeddelande.

Det innebär att det nuvarande forskningsinstitutet Swerea, som ägs av näringslivet och staten gemensamt, delas i flera delar.

Nuvarande Swerea Mefos och delar av Swerea Kimab kommer att ingå i det nya institutet som alltså får namnet Swerim.

Resterande delar av Swereas verksamheter kommer att ingå i RISE. Swereas medarbetare kommer att erbjudas att arbeta i de nya verksamheterna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188