23948sdkhjf

Kuka ser en ökad efterfrågan på robotlösningar

Företagen har enligt Kuka insett att ökad robotanvändning och automatisering är nödvändigt.
Kuka Nordic ser en ökad efterfrågan på sina robotlösningar på den danska marknaden. Företaget rekryterar därför Peter Kofoed som Area Sales Manager i landet, enligt ett pressmeddelande.

– Peter har stor och lång erfarenhet av robotar och automatisering. Han blir en viktig tillgång för både våra systempartners, integratörer och slutkunder, säger Kim Reeslev, som är försäljningsansvarig för Kukas verksamhet i landet, enligt pressmeddelandet.

Peter Kofoed bor i Odense på Fyn. Staden är en stark bas för robotverksamheter och kallas ibland för "Robotic Valley". Kofoed har stöttat flera startups som arbetar med robotar.

– Ökad robotanvändning och automatisering är nödvändigt för att Danmark ska kunna behålla arbetstillfällen inom tillverkningsindustrin. Företagen har insett detta och därmed växer marknaden för robotar, säger han enligt pressmeddelandet.

Kofoed är automationsingenjör i botten och har arbetat med robotar ända sedan 1989. Det har han gjort både på detaljnivå och i ledande befattningar.

Kuka omsätter globalt omkring 30 miljarder kronor. Företaget har 12 300 medarbetare. Kunderna finns bland annat inom fordonsindustrin och allmän industri. Företaget levererar allt från enskilda komponenter till helautomatiserade anläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078