23948sdkhjf

Full fart framåt i Polykemi

Har investerat stort i maskiner, produktutveckling och ökat antalet medarbetare.

Den multinationella svenska tillverkaren av plastcompounds, Polykemi, har lämnat ännu ett framgångsrikt tillväxt-år bakom sig. De har satsat stort på nya maskiner, produktutveckling samt en utökning av både personalstyrka och yta. Under 2018 ser trenden fortsatt positiv ut med fler spännande nyheter och ett högtidligt 50-årsfirande att se fram emot.

– 2017 var ett väldigt bra år för Polykemi med god volymtillväxt i hela koncernen, säger Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi. Tillväxten har varit driven av att de under de senaste åren dels har kommersialiserat många nya projekt och dels av en stark världsmarknad och konjunktur.

En direkt effekt av ökningen i försäljning och produktion under förra året är att det i den svenska delen av koncernen anställdes ett 20-tal nya medarbetare och det gjordes en stor investering i utbyggnad och renovering av kontorslokaler och laboratorium i Ystad.

Polykemi investerade även i tre nya extruderlinjer, där två stycken ersatte äldre befintliga modeller. Investeringen har som planerat lett till förbättrad effektivitet och utökad produktionskapacitet.

– Vi planerar att investera i ytterligare tre nya extruderlinjer under 2018, säger Mattias Persson. Han bedömer att det blir en fortsatt positiv konjunktur och de förväntar sig  ytterligare tillväxt med stigande volymer under detta år. Företaget ser en fortsatt stark efterfrågan på förstärkta PP-compounds och tekniska plaster som PC/ABS, PC/ASA, PC/PBT och PA. Dessutom fyller Polykemi 50 år, vilket självklart ska firas, avslutar Mattias Persson.

Att Polykemi fyller 50 år kommer även att uppmärksammas på Elmia Polymer i Jönköping, där Polykemi ställer ut i monter C03:18.

Kort om Polykemi

Polykemi är ett familjeägt företag som tillverkar kundanpassade plastcompounds. Företaget grundades 1968 i Ystad och trots att koncernen har växt till tre olika kontinenter finns huvudkontoret och den svenska tillverkningen kvar på samma adress än idag.

I Polykemi-koncernen ingår även Ystadbaserade dotterbolagen Rondo Plast, som erbjuder en kvalitetssäkrad och återvunnen plastråvara, och Scanfill som utvecklar effektiva och miljövänliga förpackningslösningar. Utöver detta ingår även de helägda dotterbolagen Polykemi Compounds Kunshan, med egen produktion av kundanpassade plastcompounds i Kina, samt Polykemi Inc. USA, i koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078