23948sdkhjf

Damstahl ser fortsatt positiva utsikter för rostfritt stål

Den positiva trenden förväntas hålla i sig minst ett par månader till.
Damstahl konstaterar att den svenska rostfria marknaden fick en bra start på året. En hög aktivitet bland slutförbrukarna har inneburit en bra försäljning i marknaden. Trenden väntas hålla i sig minst ett par månader till. Det skriver grossistföretaget i sin färska marknadsrapport.

Företaget uppger också att det nya lagret i Malmö, som Metal Supply tidigare rapporterat om, förväntas stå klart i slutet av innevarande år.

Det handlar om en utökning av den befintliga kapaciteten på hela 4 300 kvadratmeter. Tanken är att stärka servicen gentemot kunderna.

Företaget har tidigare kommunicerat en plan att investera totalt 200 miljoner kronor i hela koncernen över en treårsperiod. Det omfattar förutom den svenska investeringen även satsningar i Tyskland och Finland.

De noterar också att Arlas investering på omkring 800 miljoner kronor i Sverige under innevarande år kommer att påverka efterfrågan på rostfritt stål positivt. Arla har totalt 13 mejerier i Sverige.

Damstahls svenska lager består av rostfri plåt, stång, rör och rördelar.

Företaget etablerades på den svenska marknaden 1977. Det svenska huvudkontoret ligger i Malmö och filialer finns även i Göteborg och Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078