23948sdkhjf

Haldex investerar i en monteringslinje

Goodtech Solutions levererar en semiautomatisk lösning för skivbromsar.
Det svenska verkstadsföretaget Haldex har i över 100 års tid varit verksamt på området bromssystem och luftfjädringssystem för tunga lastbilar, släpvagnar och bussar.

Företaget har 2 150 medarbetare och finns på hela fyra kontinenter. De omsätter 4,5 miljarder kronor.

– Vi är glada över att kunna fortsätta det långvariga samarbetet med Goodtech. De är en leverantör som delar vårt intresse för hög kvalitetssäkring och effektivitet i så väl automationer som i överordnade system, säger Per-Olof Bjällstål, med titeln Production Manager Assembly på Haldex Brake Products, enligt ett pressmeddelande.

Läs också: Haldex anmäler största aktieägaren till EU-kommissionen

Den aktuella affären omfattar både manuella och automatiska monteringsstationer. Den avser även robotiserad packning och ett komplett spårbarhetssystem.

Leverans sker första kvartalet nästa år.

Läs också: Haldex stänger fabrik

– Vi känner en stor glädje över att fortsätta att utveckla vårt långvariga samarbete med Haldex, säger Goodtech Solutions vd Johan Håkansson.

Goodtech är en nordisk teknikleverantör som är verksam inom automatisering, montering, industriell IT, miljöteknik och avancerad industriell produktionsteknik.

Företaget har verksamheter i Norge, Sverige och Åland. Goodtech omsätter 700 miljoner norska kronor och har 325 medarbetare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094