23948sdkhjf

Yaskawa investerar i uppstartsföretag

Tror bland annat mycket på området mekatronik (mötet mellan elektronik och mekanik).
Den japanska koncernen Yaskawa växer inom strategiska områden genom att investera i uppstartsföretag.

De områden som bolaget tror på är mekatronik (mötet mellan elektronik och mekanik), miljövänlig energiproduktion och så kallad ”Humatronics” (där mekatronik tillämpas inom områdena medicin och välfärd).

Det europeiska huvudkontoret söker hela tiden efter lämpliga nyetableringar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bland de senaste förvärven globalt finns till exempel Locix som är en amerikansk leverantör av trådlösa sensorplattformar, Teraloop som är ett finskt företag för lagring av kinetisk energi, japanska X Compass med inriktning på artificiell intelligens, Flosofia som är en specialist på halvledare av galliumoxid, Fomm som tillverkar små elektriska fordon och Pico Cela som implementerar nätverksteknik för Sakernas internet (IoT).

Yaskawa har också sedan en lång tid tillbaka samarbetat med pionjären inom exoskelett (yttre skelett), ReWalk Robotics och med Robotic Biology Institute som är ett teknologibolag för laboratorieautomatisering.

Företagets plan är att växa inom områden som robotik, rörelsekontroll och kraftomvandling. De har investerat omkring 150 miljoner kronor globalt de senaste tre åren inom dessa områden.

Yaskawa Nordic grundades på 1970-talet i småländska Torsås och ägs av japanska Yaskawa Electric Corporation. Företaget är en av världens största tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 Motoman-robotar installerade globalt.

Yaskawa Nordic har cirka 160 medarbetare och kontor i Torsås, Kalmar och Jönköping.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078