23948sdkhjf

Ska lösa kompetensbristen bland svetsare

Företaget Montico i småländska Tranås har arbetat fram en egen modell.
Deras tanke är att företagens behov matchas ihop med rätt kompetens.

Modellen omfattar allt från validering och utbildning till certifiering och arbete. Montico kommer också att delta på mässan Elmia Svets och Fogningsteknik i mitten av maj.

– Ett stort problem för den svetsande industrin är att hitta rätt kompetens. Det vi ofta hör när vi är ute bland företagen är att bemanningsföretag inte har kompetensen att hyra ut svetsare. Vi har däremot lång erfarenhet inom kompetensutveckling för företag inom svets, och även olika typer av utbildningar, och kan sedan matcha deras behov med rätt kompetens, säger Tomas Jonasson, produktionschef på Montico, enligt ett pressmeddelande från Elmia.

Modellen har de arbetat med i tre år och den ska redan ha gett resultat, bland annat i form av ökad uthyrning av personal till svetsande företag.

Montico har funnits i 20 år och arbetar med tjänster inom bemanning, rekrytering, verksamhetsutveckling, omställning och rådgivning. Företaget har cirka 1 000 medarbetare på ett stort antal orter i södra och mellersta Sverige. Huvudkontoret ligger i småländska Tranås.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11