23948sdkhjf

Får order på rekordstora plastmaterial

Danska Dan Hill Plast tar hem en miljonaffär.
Det handlar om en riktigt stor affär på företagets största produkt.

Beställare är Billund Aquakulturservice. I oktober förra året kontaktade de Dan Hill och undrade om företaget kunde lösa uppgiften att rotera en stor sugbrunn.

– Om vi ​​inte provar något nytt då och då så kan vi inte utvecklas till gagn för våra kunder, säger direktören Peder Madsen på Dan Hill Plast, enligt ett pressmeddelande.

De första plastartiklarna kommer att skickas till Florida under de kommande veckorna där de ska användas för att bygga stora fiskodlingar.

Plastmaterialen beskrivs som de största som någonsin har tillverkats av Dan Hill Plast. Tjockleken är exceptionella 30 millimeter vilket är unikt jämfört med rotationsgjutning.

På grund av storleken och specialtjockleken har det varit en utmanande uppgift som har ställt stora krav både vad gäller plastkunskap och erfarenhet.

Produkterna tillverkas av Dan Hill Plasts största maskin. Den kan tillverka föremål som är upp till 4,5 meter långa och med en volym upp till cirka 8 000 liter.

Den här maskinen producerar också för svenska Väderstad som gör lantbruksmaskiner. Maskinen kan tillverka flera olika typer av föremål på samma gång.

Under de kommande veckorna kommer den att köras dygnet runt för att tillverka resten av ordern till Florida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078