23948sdkhjf

Combolt tar in en miljon från Sparbanksstiftelsen Norrland

Skellefteåföretaget har utvecklat en fästanordning som kan ersätta dagens muttrar och därmed leda till industriella förändringar.
De tar in 900 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse. Företaget har utvecklat en helt ny fästanordning.

– Combolt har en innovation som har potential att förändra industrin. Det är otroligt spännande att få se vart det leder, säger Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelses vd Maria Hedblom, enligt ett pressmeddelande.

Företaget vann tävlingen ”Vinn ett aktiebolag” i Skellefteå 2014.

Det handlar om en fästanordning som kan ersätta dagens muttrar. En fördel är att den snabbt ska kunna fästas och hålla även om den utsätts för vibrationer. Potentiella användningsområden är alla områden där muttrar och bultar används i dag.

Nu är ett antal patent sökta och företaget med grundaren Alexander Harpa i spetsen ska nu fokusera på marknadsföring och försäljning.

– Det finns ett stort behov av vår produkt globalt och just nu är vi i en väldigt spännande fas där vi lägger mycket energi på att träffa kunder för att få igång försäljningen. Det här tillskottet stärker oss på resan för att vi ska ta oss ut på den globala marknaden, säger Alexander Harpa, enligt pressmeddelandet.

Syftet med Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse är att verka för att främja regional utveckling i Västerbottens och Västernorrlands län. Stiftelsen investerar och hjälper nystartade företag i regionen. Den främsta målsättningen med investeringarna är inte att maximera avkastningen utan att verka för långsiktig regional utveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094