23948sdkhjf

Kraftigt ökad efterfrågan för Water Jet Sweden

Företaget har haft fullt upp med att bygga nya maskiner till kunder i Kina, USA och Europa.
Det är Ronnebyföretagets FiveX-maskiner som säljer bra.

– Efterhand som marknaden för vattenskärning utvecklats har efterfrågan på mer avancerade, kundunika maskinlösningar ökat, vilket också är ett av våra specialistområden, säger företagets vd Lennart Svensson enligt ett pressmeddelande.

Företaget har haft fullt upp med stativ och utrustning för att bygga nya maskiner som ska skeppas ut till kunder i Kina, USA och Europa.

Kunderna till den här typen av maskiner återfinns typiskt sett i högteknologiska industrisektorer. Det kan till exempel handla om flyg, rymd, kemiteknisk och kraftindustri.

FiveX är ett skärverktyg som är specifikt designat för abrasiv vattenskärning i full 3D. Med maskinen går det att bearbeta komponenter av hårda material i full 3D med mycket hög precision och noggrannhet.

Maskinen är utrustad med Renishaw Probe som är ett avancerat mätverktyg med en stor uppsättning av fördesignade mätcykler. Det ger bättre resultat och kortare ledtider.

Skärningen sker både horisontellt och vertikalt vilket ställer krav på en högre säkerhet. Maskinen är därför utrustad med heltäckande väggar och automatiska front- och bakre skydd i rostfritt stål.

Företaget Water Jet Sweden grundades 1993 i blekingska Ronneby. Till en början tillverkades vattenskärningsmaskinerna i ett privat garage.

I dag finns företagets maskinkunder i fler än 40 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078