23948sdkhjf

Prototal köper tre företag

Förvärvar Premould, Premould Cam och Preshape.
Jönköpingsföretaget slår alltså till med att köpa tre företag på en och samma gång.

Genom förvärven stärker de sin position i Norden på området för snabb verktygsframställning med tillhörande formsprutning. Det här i kombination med 3D-printing och så kallad PUR-gjutning skapar goda möjligheter på området digital tillverkning.

Sedan Wilron Holding tillträdde som ägare i Prototal i juni förra året har verksamheten inriktats mot en digital fabrik för plastkomponenter. Ett viktigt steg i denna riktning var köpet av GT Prototyper som genomfördes i december förra året.

Prototal uppger att företagets samlade maskinpark för additiv tillverkning nu är den största i norra delen av Europa.

Premould är verksamt inom framställning av formsprutningsverktyg. Tanken är att nu att åstadkomma extremt snabba leveranser av plastprodukter.

Premould Cam arbetar på området digitalisering och automation av NC-bearbetning – alltså är de verksamma inom systemautomation.

Preshapes inriktning är vakuumgjutning av plastkomponenter. Det är ett relativt ungt företag.

– Vi på Prototal är mycket nöjda med förvärven av dessa enheter. Det är en mycket naturlig utveckling i vårt förändringsarbete med intensivt fokus på digital produktion av plastkomponenter, säger Prototals vd Henrik Lundell enligt ett pressmeddelande.

Prototal omsätter 270 miljoner kronor och har 160 medarbetare på fyra orter varav huvudfabriken i Jönköping har 70 medarbetare. Företaget tillverkar prototyper och serieprodukter inom plast och var bland annat en av pionjärerna i Sverige inom 3D-printing.

WilRon Holding är ett investmentbolag med innehav av specifika bolag inom teknikbranscher med hög potential om värdetillväxt. Företagets tanke är att skapa industriledare genom både organisk tillväxt och förvärv.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095