23948sdkhjf

SSAB kommer att analysera ståltullar

Förespråkar ett undantag för Sverige och Finland.
SSAB kommer att tillsammans med sina kunder analysera och diskutera hur de bäst går vidare efter gårdagens amerikanska beslut om tullar.

USA:s president Donald Trump meddelade i går ett formellt beslut om att införa tullar på 25 procent på stål som importeras till USA.

– Vår amerikanska division har en kapacitet på 2,4 miljoner ton stål i våra verk i Iowa och Alabama. Dessa volymer omfattas inte av den nu beslutade tullsatsen, säger företagets vd och koncernchef Martin Lindqvist, enligt ett pressmeddelande.

Vid sidan av lokalt producerade volymer exporterar företaget även vissa höghållfasta specialprodukter från Finland och Sverige till USA. Det här sker för att kompletta erbjudandet. Förra året utgjorde denna export totalt cirka 250 000 ton.

Företaget kommer att föra en dialog med amerikanska myndigheter. De kommer att förespråka undantag för Sverige och Finland för att bevara goda handelsförhållanden mellan länderna.

Beviljas inte ett undantag kommer de fortsätta att utvärdera alla aspekter av sin amerikanska affär. Det gäller allt från prissättning och investeringar till logistik och production. Allt detta för att säkerställa att företaget är lönsamt och rustat för framtida tillväxt.

SSAB:s amerikanska verksamhet svarar för omkring 20 procent av koncernens totala försäljning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109