23948sdkhjf

Partnerskap med Hartmann & König

IRC i Björbo säljer kabelupprullare från det tyska familjeföretaget.
Familjeföretaget IRC i Björbo i Dalarna har haft en bra start på året med nya avtal och affärer.

Den 1 januari blev det känt att IRC tecknat ett exklusivt partnerskap med det tyska familjeföretaget Hartmann & König.

Det tyska företaget är inriktat mot rörlig förläggning, till exempel motordrivna och fjäderdrivna kabelupprullare. Produkterna används i industrier som till exempel stålverk, pappersbruk, kärnkraftverk, betongindustri, fordonsindustri, hamnar och gruvindustrin, enligt ett pressmeddelande.

Den minsta kabelupprullaren har en ytterdiameter på 200 mm, medan den största har en ytterdiameter på 7 m.

IRC kundanpassar också dessa produkter. Det handlar om till exempel kabelupprullare för laddning av elbilar, fiberoptik, data och kraftupprullare för industrin.

H & K beskrivs som något av ett unikt företag då många aktörer flyttar sin tillverkning till lågkostnadsländer så har de valt att stanna i Tyskland med egen tillverkning, utveckling, produktion och lager. Allt finns i samma fastighet. Deras produkter är anpassade för att klara tuffa arbetsmiljöer.

Det här avtalet gör att IRC nu har ett extra ben att stå på vilket stärker dem som företag. De kan nu gå ut bredare på marknaden.

IRC har också fått en order från en kund i flygindustrin. Det handlar om en avropsorder värd 2,2 miljoner kronor. Den sträcker sig till i första hand juni – kunden beställer halvårsvis, enligt ett pressmeddelande.

Vidare har ett avtal tecknats med ett läkemedelsföretag på Irland. Företaget har valt en säkerhetslösning, en radiosändare med IR-start och en mottagare med IR-öga. Kundens krav var att det inte ska finnas någon risk att starta fel travers. Säkerhetstänket i projektet beskrivs som högt.

En tredje order kommer från Nederländerna. Där är det ett it-företag som är beställare. De köper totalt 40 enheter för cirka 385 000 kronor.

– Vi tycker detta är en mycket positiv inledning på det nya året. En stor del av vår framgång är inte bara att vi har produkter som ligger i framkant, utan även IRC:s medarbetare som ställer upp i ”vått och torrt”. Detta är en stor anledning att vi har blivit en stabil aktör på den svenska marknaden, säger Patrik Elg, säljare på IRC, enligt ett pressmeddelande.

IRC tillhandahåller industriell radiostyrning för lyftinrättning och mobila applikationer samt ett utbud av kundanpassade lösningar och ett sortiment av Ex-klassade radiosystem (explosionsrisk).

Användningsområden är till exempel traverser, borriggar, spolbilar, gruvmaskiner, hamnar, minröjare och offshore.

Företaget tillhandahåller kabel- och slangupprullare från Hartman & König, Nederman, Zeca med flera. De har även kabel, strömskenor och profilskenor med tillbehör.

IRC omsatte 39 miljoner kronor förra året och har 17 medarbetare.

De kommer att ställa ut på Underhållsmässan i Göteborg 13-16 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079