23948sdkhjf

Avvecklar verkstad med 21 medarbetare

Swemaint koncentrerar underhållet av tåg i Skåne.
Företaget har för avsikt att stänga ned sin verkstad på Gåsebäck i centrala delen av Helsingborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enheten är sysselsatt med underhåll av godsvagnar. Företaget väljer nu att koncentrera sina skånska resurser till Malmö.

Beslutet berör 16 kollektivanställda och fem tjänstemän i Helsingborg.

– Våra kunder är de som äger och använder godsvagnar för järnvägstransporter. Den trista verkligheten är att godstrafiken på järnväg har minskat under de senaste tio åren. Samtidigt har äldre godsvagnar ersatts av nya vagnar som kräver mindre underhåll och reparationer. Följden är att behovet av våra och våra konkurrenters tjänster har minskat med mer än en tredjedel under tio år, säger företagets vd Peter Overup enligt pressmeddelandet.

Beslutet innebär slutet för en verksamhet som har drivits i 100 års tid med underhåll av vagnar i de gamla, före detta SJ-verkstäderna i centrala Helsingborg.

Swemaint är en leverantör av underhållstjänster till vagnägare och andra operatörer av godstransporter på järnväg. Företaget har sitt säte i Göteborg, omsätter 400 miljoner kronor och har totalt runt 250 medarbetare. Dessa är utlokaliserade i verkstäder som ligger vid de stora svenska järnvägsknutpunkterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079