23948sdkhjf

Battenfeld visar ny maskinstyrning vid Elmia Polymer

Nästa steg i industrins automatisering är enligt företaget att koppla in smarta övervakningssystem.
Halmstadbaserade Battenfeld kommer att visa upp en ny maskinstyrning vid mässan Elmia Polymer i mitten av maj.

Fördelarna är en och samma operatörsmeny, bättre överblick över processen och att systemet är integrerat med Internet of Things (även kallat Sakernas Internet).

Maskinstyrningen Unilog B8 finns med i formsprutningsmaskiner från Wittmann Battenfeld. Ökad automatisering är enligt företaget ett måste för att Sverige ska kunna konkurrera globalt.

– Sverige ligger långt fram inom automatisering, nästa steg är att koppla in smarta övervakningssystem för att kunna göra korrekta analyser. Vi måste därför fortsätta att investera inom automation och i utrustning som gör det lättare att exempelvis kalkylera payback vid nyinvesteringar eller för att effektivisera produktionen, säger Battenfeld Sveriges vd Christian Hiljemark i ett reportage som mässorganisationen har gjort.

Det svenskägda familjeföretaget Battenfeld Sverige har i 40 år sålt maskiner och kringutrustning till plast- och gummiindustrin. Plaståtervinning är något som ligger i tiden och företaget tror mycket på maskiner för återvinning och regranulering av plastavfall.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11