23948sdkhjf

Fokuserar på specialmaskiner vid Elmia Automation

Östrand & Hansen påpekar att automation inte alltid behöver betyda att en robot är inblandad.
Det Bankerydsbaserade verktygsföretaget Östrand & Hansen kommer att fokusera på specialmaskiner vid mässan Elmia Automation som hålls 15-18 maj i Jönköping.

I ett reportage som mässorganisationen har gjort poängterar företaget att automation inte alltid behöver innebära att en robot är inblandad. Ofta ger en mekanisk lösning precis samma resultat fast billigare.

– Det behöver inte alltid vara en robot inblandad för att flytta produkter. Där som robotteknik tillför något har vi med det, men det finns många exempel med både en och flera robotar för mycket. En sådan lösning blir väldigt dyr. Med en specialbyggd maskin kan du få många typer av automationslösningar till en lägre kostnad, säger företagets vd Mikael Ronder.

Företaget konstruerar och tillverkar pressverktyg, automationslösningar och specialmaskiner. De utför även service och reparationer på verktyg och maskiner. Metal Supply har rapporterat om dem flera gånger under det senaste året.

Östrand & Hansen tillhandahåller prototyper, klipp- eller bockverktyg, maskiner och automatiserade produktionslinjer. Kunderna finns bland annat inom fordon, möbler, belysning, måleriverktyg, ventilation och medicin.

Det är första gången som företaget ställer ut på någon mässa överhuvudtaget.

– Elmia Automation känns helt rätt. Eftersom vi inte bara verkar inom automation kommer vi även att fånga upp de som besöker de andra delmässorna. För vår träffbild är det ett väldigt bra upplägg, säger Mikael Ronder.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078