23948sdkhjf

Fackmässa ökar med 50 procent

334 utställande företag har hittills anmälts till Underhållsmässan 2018 på Svenska Mässan i Göteborg.

– Vi har haft örat mot marken och lyckats skapa en mässa i tiden, som fångat den snabba utvecklingen inom digitaliserade processer och Industri 4.0. Utställningsytan har ökat med mer än 50 procent sedan 2010, konstaterar Anna Jarnö, affärsansvarig på Underhållsmässan den 13-16 mars.

Smart, dataanalyserat underhåll är en nyckelfråga i det generationsskifte svensk industri är mitt uppe i. Allt fler inser underhållets betydelse för en konkurrenskraftig produktion. Det är därför vi upplever ett rekordintresse, menar Anna Jarnö.

– Årets mässa speglar den snabba utvecklingen inom underhållssektorn, med alltmer avancerade digitaliserade och automatiserade underhållssystem för att undvika oönskade driftstopp, som kan bli oerhört kostsamma.

Underhållsfrågorna har hamnat på högsta ledningsnivå, vilket avspeglas på Maintenance Summit, en ny konferenssatsning på Underhållsmässan som samlar höga chefer inom flera av Sveriges största företag. Driftsäker industriell digitalisering, upphandlingsstrategier och verkliga case står i fokus. Bland medverkande företag märks Volvo, SKF, AstraZeneca, BillerudKorsnäs, Fortum, Microsoft och IBM.

Mässan innehåller också: ett heldagsseminarium för skyddsombud, en nätverksträff för tjejer inom industrin, seminarier från två scener, diplomutbildningar i samarbete med Tools, Dematek och Ahlsell, en smörjskola och en visning av SKF:s nya digitaliserade fabrik i Göteborg. Dessutom visas senaste utvecklingen inom 3D-teknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078