23948sdkhjf

Automotive Components investerar i maskinutrustning

Effektiviserar sina processer för att kunna tillverka komponenter mer kostnadseffektivt.
Automotive Components satsar på verksamheten och investerar i maskiner. Företaget är baserat i Floby som ligger strax utanför Falköping i Västergötland.

– För närvarande har vi ett bra orderläge, vilket gör att vi kan göra investeringar som rustar vår verksamhet för framtidens krav. Vi investerar bland annat i ny maskinutrustning på vår anläggning i Floby. Det hjälper oss att möta kundernas krav på effektivare processer och kostnadseffektiva komponenter, säger marknadschefen Magnus Johansson enligt ett pressmeddelande.

De utvecklar också en lättviktsbromsskiva sedan en tid. Tanken är att öka livslängden och förbättra hållbarheten. Lättviktsbromsskivan innebär en minskad miljöpåverkan och är anpassad för elbilar.

Företaget har drygt 500 medarbetare. De tillverkar komponenter till fordonsindustrin. Bland de produkter som tillverkas finns vevstakar, bromsskivor och hjulnav. Dessa skeppas ut till drygt en miljon fordon globalt varje år. Enheten i Floby har i 60 års tid varit verksamt inom detta område.

Volvo Cars sålde enheten till indiska Amtek vid årsskiftet 2016. Men det indiska företaget misslyckades med att fullfölja sin betalningsplan och Floby-företaget ingår därför som en del i Volvo Cars.

Företaget söker nu också ingenjörskompetens inom flera områden.

– Framöver har vi bland annat behov av att rekrytera ingenjörskompetens med fokus på projektledning, produkt- och processutveckling. Vi kan erbjuda spännande arbeten mitt i teknikutvecklingens framkant i en snabbföränderlig bransch, säger HR-chefen Catarina Källgren enligt pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078