23948sdkhjf

Axjo förvärvar maskintillverkare

"Finns stora fördelar att redan vid konstruktionsbordet anpassa produkterna".
Gislavedsföretaget Axjo Plastic köper 24 procent av företaget Windak som är en maskintillverkare för kabelindustrin.

Båda företagen riktar sig mot kabelindustrin. De har också samarbetat sedan lång tid tillbaka.

Windak är ett privatägt svenskt företag som grundades 1994.

– Efter att ha jobbat tillsammans med dem sedan 2003 känns det extra kul att vi kan integrera våra verksamheter mer. Det finns stora fördelar för våra kunder att maskinerna redan vid konstruktionsbordet anpassas efter de rätta kabelspolarna. Vi kommer också komma med nya koncept där kunderna kan betala ”Pay by Unit” och på så sätt hyr maskinerna i stället för att köpa dem, säger Axjo Plastics vd och ägare Jacob Nilsson, enligt ett pressmeddelande.

Windak är baserade i Järfälla strax utanför Stockholm. Företaget har 67 medarbetare i Sverige, Estland och USA. De omsätter 97 miljoner kronor.

– För oss och för våra kunder finns det stora fördelar med ett tätare samarbete. Vi kan nu till exempel konstruera koncept som minskar transportkostnaderna för spolarna ordentligt genom att montera spolarna direkt i maskinen. Axjo har även en duktig personalstyrka på försäljningssidan som kan nå ut, vara mer närvarande hos kunderna samt informera om alla nya tekniska möjligheter som finns att erbjuda, säger Urban Bollö, Windaks vd och delägare, enligt pressmeddelandet.

Axjo Plastic grundades 1945 och är privatägt. Företaget tillverkar, marknadsför och säljer kabeltrummor och annat runt emballage till kabel, fiber och övriga strängprodukter. Det huvudsakliga sätet är i Gislaved och koncernen har knappt 110 medarbetare och omsätter nästan 340 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094