23948sdkhjf

2010 rekordår för Schuchardt Maskin

För många företag var 2008 ett år med hög försäljning, Schuchardt Maskin var inget undantag. Företaget gjorde sitt bästa år någonsin, men i 2010 slår företaget sitt senaste försäljningsrekord.
Under 2009 sjönk omsättningen i samband med lågkonjunkturen.

- Vi klarade oss visserligen bättre än genomsnittet i branschen och redan nu är tappet från 2009 återhämtat och vi hamnar över 2008 års försäljning med en fakturering på 18,8 miljoner kronor, säger Jonas Ekström, marknadsansvarig på företaget.

Äldst med sina 111 år
Schuchardt Maskin AB är med sina 111 år en av de äldsta aktörerna bland företag som säljer industriförnödenheter som maskiner och tillbehör för skärande bearbetning. Schuchardt Maskin importerar själva från länder i Asien, Europa och USA och affärsidén är att sälja produkter med bra kvalitet till låga priser.

De flesta produktgrupperna visar tillväxt, och snabbast växer emellertid gruppen förbrukningsmaterial för skärande bearbetning, som pinnfräsar, gängmaterial, hårdmetallborr, bandsågblad, kärnborr och svarvstål.

Starkare krona ger kunder
Tack vare den starka kronan på senare tid har man kunnat hålla nere priserna trots att många leverantörer har tvingats höja.

- Vi har fått cirka 1500 nya kunder de senaste två åren, vilket är otroligt glädjande. Vi har satsat mycket på att synas på Internet, och det har gett resultat. Det märks att det är där allt fler söker efter den här typen av produkter, säger Jonas Ekström.

Ny webbutik
Det senaste året har Schuchardt Maskin AB introducerat sin nya webbutik på www.smaskin.se , och nu hoppas man att allt fler ska välja att lägga sina order där.

- För många är det enklare att söka produkter och lägga order via webben när man känner att man har tid. Vi märker ju att många gör det på kvällar när det är lite lugnare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093