23948sdkhjf

Urspårningen slår hårt mot bl.a. SSAB, SCA och Volvo

Järnvägstrafiken på norra Stambanan kommer att stå stilla till 16-tiden på fredagen.
Volvo
- Vi vet ännu inte omfattningen av urspårningen, men visst kommer vi att drabbas när det blir tvärstopp, säger Volvo lastvagnars informationschef Tor Persson till svt.

- Våra transporter av hytter sker till 95 procent med tåg så det kommer till viss del att störa oss, säger Tor Persson till svt. Vi skickar ett par hundra hytter om dagen och de måste vi under tiden istället skicka med lastbil till monteringsfabrikerna.

SSAB
Enligt Dagens Industri måste SSAB reducera produktionen i Borlänge markant, trots att de nu har fraktat stålämnen från Luleå via alternativa vägar.

Normalt körs det dagligen 6 000-7 000 ton stål från SSAB i Luleå till anläggningen i Borlänge, och nu är trafiken helt stoppad mellan Långsele och Bräcke, skriver Dalarnas Tidningar.

SCA
"Vi påverkas av det här och på kort sikt medför det ökade kostnader", säger Petter Tiger, pressekreterare på SCA till e24.se

Bärgningen
Bärgningen av det urspårade godståget pågår för fullt.

När bärgningen av tåget är klar väntar reparationsarbetet av den nästan kilometerlånga delen av spåret som trasades sönder. Under tiden ligger all trafik på Norra stambanan nere - preliminärt till på fredag, enligt svt. Dock kommer trafiken endast igång i form av ett spår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157